На 12-и март се е разиграла грозна сцена в ОУ Ангел Кънчев

...
На 12-и март се е разиграла грозна сцена в ОУ Ангел Кънчев
Коментари Харесай

Агресия в асеновградско училище: Ученик блъска и обижда друг, снима го в тоалетните

На 12-и март се е разиграла грозна сцена в ОУ " Ангел Кънчев " в Асеновград. В анонимна обява, споделена в обществената мрежа Фейсбук, се твърди, че възпитаник е показал физическа и вербална експанзия към различен.

Твърди се, че момчето, което е показало експанзия, е наследник на прочут мъж от Асеновград.

Човекът, поискал да резервира анонимност, споделя още, че въпросното момче нееднократно е проявявало нападателно държание към другите.

" Въпросният принудител е обиждал и блъскал момче в тоалетните. Опитвал се е да го снима с телефона, до момента в който детето е било вътре в тоалетната. Момчето обаче не издържало, ядосало се и бутнало телефона, в резултат на което насилникът бутнал с всичка мощ вратата на тоалетната ", се показва в обявата.

Пострадалият възпитаник е с голяма рана на главата. Насилникът пък бил порицаван и наказван неведнъж, само че това не давало резултат:

" Това е единствено един от многочислените случаи, в които се повтаря едно и също нещо, еднакъв модел на държание - вербална експанзия и същинска експанзия... Нищо не се трансформира. Все отново, учители и шефове не са звероукротители. Те вървят на работа като всички нас, само че са в учебно заведение, с цел да учат децата, а не да ги възпитават в съществени поведенчески линии и морални полезности. С родителите, които са разграничени, е говорено неведнъж. Полза няма. Проблемите стоят ".

В обявата се показва още, че момчето, което демонстрира експанзия е мъдро - имало заложби и капацитет, усвоявало бързо образователния материал:

" За страдание, то е жертва на доста дълбоки други условия, които са от стеснен, персонален темперамент. Вследствие на това обаче, то е яростно и експанзията, която изпитва е толкоз огромна, че тя намира отдушник във всяко момче и момиче, както и в множеството учители. Всички те биват обиждани, ругани, а циничните жестове са без коментар. Деца са наплювани, ритани, блъскани и заплашвани. Гласност не се дава доста, заради боязън от разпра ".

Човекът, който споделя за случая, е на мнение, че нападателният възпитаник се нуждае от разговори, поддръжка и любов.

Ето какво още се загатва в поста:

" Моля, родителите на това дете, в името на детето, да седнат на една маса, или по някакъв метод да се схванат, по какъв начин ще действат и по какъв метод ще оказват помощ от тук нататък на сина си. Шамарите в тази ситуация и наказванията не оказват помощ. Необходимо е и работа с стеснен експерт, с цел да се изкорени цялата гняв и насъбран яд. Тези неща би трябвало да излизат от едно дете и да се насочват по верен метод, належащо е да бъдат отработени, без да се стига до физически конфликт с други деца.

Много апелирам, обичайте ги тези деца! Не ги оставяйте да се лутат безпътни и да вършат нелепости, тъй като един ден, не дай Боже, е прекомерно допустимо да се стигне до необратими обстановки, които трансформират животи в доста отрицателна и последна посока. Днес някой ще е с пукната глава, на следващия ден някой със строшен нос. Вдругиден ще има потърпевш със счупено ребро, а след това се случва и най-лошото. За прочувствено нанесените контузии просто няма да приказвам. Те са обособена и също доста дълбока тематика. Травми, които остават и изплуват на доста късен стадий в годините.

Всеки родител носи отговорност за дейностите на малолетните си деца, и следва най-отговорно да обърне внимание, когато проблемите към този момент кипят от тенджерата. В учебно заведение си изпращаме децата да учат, да имат една относително спокойна среда. Учебният материал е доста, натоварено е на всички и от без това сложния живот. Какво остава, в случай че всеки ден, стартира да се прекъсва образователния развой, с цел да може учители да се чудят по какъв начин да въдворяват ред и дисциплинираност, да разтървават побоища и спорове.

Обичайте си децата! Казвайте им, показвайте им, че те са скъпо благосъстояние! Само посредством любов, те ще могат да изпитват любов и съпричастност! Местенето на такова проблематично дете в друго учебно заведение не е решение. Това е избавление от един проблем, който различен ще наследи на друго място. Обичайте си децата! Моля ви, обичайте ги! За да пораснат прочувствено постоянни и обогатени с полезности. За да основат един ден от себе си уверени, младежи, които подават ръка, единствено с цел да окажат помощ, а не пестник, с цел да ударят. Обичайте си децата, родители! Обичайте ги с всичките им проблеми и дружно се борете, с цел да ги преодолеете ".

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР